BERLIN ft. Anton Wang 25/01-28/01 2018

 
När vi väntat på flygplatsen och varit förrvirrade över vilken taxi som var våran, så kom vi äntligen fram till hotellet. Vi var slitna och trötta men ändå glada och förväntasfulla. När vi kom fram till hotellet med världens coolaste skyllt var jag ju tvungen att be Anton ställa sig där så jag skulle ta en bild. SÅÅÅÅ SNYYGGT! Vi checkade in på hotellet och jag direkt ut letade efter en tobaksaffär eller en liten affär där vi kunde köpa chips, vilket vi gjorde. Första kvällen chillade vi på hotelletrummet och åt chips, somnade nästan direkt. Började resa 16 på torsdag och kom fram 22 + att jag hade gått upp 5.20 för att jag jobbade hela dagen dvs så sliten. 
 
 
 
Två bilder från våran kvällspromenad till en tobaksaffär. 
 
 
 
 
Dag 1: Vi ställde klockan på typ 7 för att få ut det mesta av dagen, vi ville ju inte sova bort halva dagen. Vi åt frukost på hotellet och vi gick ut direkt och strosade runt på tyska gator. Vi bodde centralt och vi valde att gå för att få se så mycket som möjligt. Vi gick och gick..... fotade och fotade... 
 
 
 
 
 
 
 
 
Promenaden ledde fram till en gata där vi betlade 1€ för att testa på sopbubblor. 
 
 
Vi kom fram till vårat första "måste-se" plats/byggnad och det var Brandenburger Tor. Det var här vi såg hur mycket turister det var, vi trodde inte att det skulle vara så många då det är fucking januari. Men det var såå mycket folk så någon bra bild på byggnaden blev det ju inte då det man alltid fick men en turist på bilden. 
 
 
 
 
 
 
 
Efter Brandenburger Tor så gick vi ÄNTLIGEN till dessa stenar, som jag inte vet vad dom heter eller kallas men enligt google maps "Förintelseminnesmärke". Vi frågade också varje taxichuafför vi åkte med varför vissa stenar är lägre och vissa högre, vad betyder det? Vi fick aldrig svar på det och jag har googlat som en idiot men jag hittar inte svar någonstans. Men dessa stenar, var en av anledningarna till varför jag ville åka till Berlin. Har sett mycket bilder på det och jag tycker det är så coolt och snyggt. Äntligen fick jag se dom. 
 
 
 
 
 
Ett annat "måste-se" var ju såklart Berlin muren, och eftersom vi inte hade gjort någon JÄTTEBRA research innan Berlin resan så hade vi lite dålig koll på vart den var och hur vi tog oss dit. Vi trodde att vi hade hittat den på kartan så vi började gå dit. Påvägen så stannade vi och gick in i en kyrkogård och Antons kamera slutade helt plötsligt att fungera. 
 
Vi ville ju inte att våran resa skulle vara 100% schemalagt, att vi visste allt och hade bestämt allt i förväg. Det är ju skoj att vara spontan och se vad som händer. Därav visste vi bara vad vi ville se och vad vi inte ville se. Vilken ordning vi skulle se allt och hur vi skulle ta oss tid osv hade vi inte bestämt - vilket var så skönt. 
 
 
 
Det var aldrig muren vi såg på kartan utan något annat, det var lite svårt att hitta och förstå i tyskland då ingenting stod på engelska. Allt på kartan och alla sevärdheter heter "memorial" så det är svårt att hitta vad som är vad. Så när vi kom fram till den så var det ju inte muren utan något annat och vi bestämde att gå till Berlinmuren nästa dag istället. Vi var trötta och hade ont i fötterna så vi tog en Uber tillbaka till hotellet och tog en powernap på 30min GOALS. Vi satte upp en bar i badrummet och letade sedan upp en bra klubb vi kunde dansa på. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Dag 2: Vaknade upp med mensvärk och träningsvärk från allt dansade på natten, kanske lite bakis också hehe. Hade så ont så söta Anton gick till apoteket och köpte tabletter till mig. Vi åt frukost och sen bar vi ut på äventyr igen. Idag ville vi se Berlinmuren efter ett misslyckat försök dag 1. Bild 1 är tagen i taxin påvägen dit och vi står exakt på gränsen dit tunnelbanan slutade gå under Förintelsen. Bild 2 är tagen både på öst- och västtyskland. Att se muren var så himla häftigt, tänk att man endast har läst om muren i historieböckerna i 8:an men aldrig varit där sen att man har gjort så mycket konst idag på den var ju så fint. Målningen där två män pussas är ju min favorit och det var också en av anledningarna till varför jag ville åka till Berlin. När vi stod vid den målningen blev jag som alltid rörd, rörd av målningen och rörd av att vi faktiskt åkte till Berlin. Så där stod jag och grät lite. 
 
Är så glad att jag åkte till Berlin med Anton. Att vi pratade om det och sedan blev det av. Det var så värt att ta ledigt en fredag från jobbet och sedan vara där en helg. Jag kan inte jobba, äta, sova hela tiden utan att ha något att se fram emot. Nu ska jag fortsätta jobba jävel, tjäna pengar och sedan planera nästa resa. 
 
Tack Anton. 
 
 
2018 - Foto - Resa - analogt - berlin - fotografera - goals - januari - spontant - travel - tyskland - Äventyr