Tiden på Mullsjö folkhögskola

 Imorgon, fredag så är det avslutning på folkhögskolan jag går på. Är inte riktigt 100% på vad vi ska göra imorgon men detta ska nog bli roligt. Nu har det gått 2 terminer här och jag tycker tiden har gått så himla fort. Jag kommer ihåg när jag fick brevet att jag hade kommit in och jag tvekade på att tacka ja. Idag så ångrar jag aboslut inte att jag började här. Jag har utvecklats något enormt både i mitt fotograferade och som människa. Jag tycker att dessa två terminer har verkligen varit en stor milstolpe i mitt liv. Kommer ihåg att jag stod på balkongen på natten på internatet och insåg att skolan har gett mig så himla mycket, jag har växit något så otroligt här och jag är sjukt imponread av mig själv. Sjukt stolt. 
 
 
Här har jag läst, Fotografiskbild 1 och 2 (som jag egentligen redan har gått på gymnasiet) men kursen här var mer fördjupande och mer eget ansvar. Jag kunde här starta egna projekt och få ha utställning på skolan. 3:e veckan här så startade jag upp ett fotoprojekt "Kroppideal" som innehöll ätstörningar och extrem kroppkontroll. Sen har jag också läst Bildbehandling 1, Livsåskådning och Kostkundskap.
 
 
Såhär ser mitt rum ut på internatet. Jag tvekade faktiskt när jag kom in hit om jag verkligen skulle börja på internatet eller om jag skulle pendla/skaffa lägenhet, men jag bestämde mig för att testa internat och se hur det var och kändes först. Idag ångrar jag absolut inte att jag flyttade hemifrån på deltid och tog detta rum. Här har jag suttit med många foto-läxor och bollat idéer med mig själv. Litet och bra. Dock är denna bilden tagen rätt nyligen då jag börjat packa för hemfärd. 
 
Jag tackar Mullsjö Folkhögskola för 2 terminer och nu får vi se vad som händer härnäst i mitt liv. 

Intervju på yrkeshögskolan i Göteborg, yrkesfotograf.

Ännu en intervju som jag har sprungit på. Denna gången behövde jag inte gå upp 4 på morgonen utan hade sån tur att jag kunde få sova hos min moster som bor i Göteborg. Fick sedan ta mig från henne till yrkeshögskolan, vilket var lite knepigt, jag och storstäder går ej ihop. Jag hade en lista med spårvagnar och bussar som skulle ta mig till skolan. Tackar geniet som på GPS:en och jag hittade skolan i tid iallafall och var 30 min tidig, så hann ta en cigg och sådär. Klockan 11.00 fick jag komma in till 5 trevliga personer som satt runt ett bord och det var en ledig stol till mig. Hälsade på alla och mina bilder låg uppe på bordet. Dem jag fick träffa under intervjuen var hur trevliga som helst och dom skrattade åt mina skämt, så lite bra människor var dom allt. Vi diskuterade mina bilder som jag skickade med och "framtiden" som dom ville man ska skulle tolka och ta kort på. Det är alltid roligt att diskutera ens bilder med folk som är insatta i fotografi. Efter intervjun på 20 min fick jag en liten guidtur på skolan. Skolan såg ut som ett sjukhus, och framtidens yrkesfotografer höll till i endast en korridor och det fanns en studio. Lite tråkig plats att utbilda sig på måste jag säga, det såg inte alls ut så som jag hade förväntat mig. Lite besviken på skolmiljön men skolan verkar bra annars, och det kanske inte är så dåligt som det ser ut? Efter guidturen fick man skriva ett teknikstprov, som kändes sådär eftersom jag suger på kamerateknik, jag vet hur man ändrar allt men vet inte vad jag gör, jag bara gör det. 
 
Arbetsprov "Framtiden"
 
  
(Klicka på bilden för att kolla större) 
 
3st valfria bilder som jag skickade med. Sen var det en till på "framtiden" men den skiter vi i att lägga upp.
 
Känner samma sak här som i Gamleby, nu har jag testat att söka in till dessa skolor och får se om jag kommer in eller inte. Det är inte hela världen om jag inte kommer in, kan alltid söka nästa år. Världen faller inte samma om jag inte kommer in, då hittar jag på något annat istället. Dock lite knepigt att bo i Göteborg, jag tycker staden är alldeles för stor för mig men samtidigt enklare att ta mig hem till Skara jämfört med om jag hamnar i Gamleby. Jag får se vad som händer och tar dom problemen då och inte nu.

Intervju på Gamleby

Blev kallad på intervju till Gamleby. I måndags kl 4.20 satte jag mig i bilen tillsammans med Cornelis och började åka till Gamleby. Arbetsproverna på temat "Glitter och Glamour" var printade och log i baksätet. Vi åkte dit och trodde att vi var framme, jag tog en cigg och försökte lugna ner mig (alltid så nervös när det gäller sånt här). Tänkte "vart fan ska man gå in " så det går förbi en tjej och tänker att jag frågar henne vart jag ska gå. Det klart att vi hade hamnat fel och vi fick den "rätta" adressen som vi knappade in i GPS:en och började åka, tiden tickade och blev mer och mer stressigt. Kommer vidare till ett boskapsområde?? Vi hade hamnat fel igen och 20 minter kvar.. Så vi börjar åka in till centrum igen och tänker att skolan borde ligga där någonstans, frågar ännu en människa på vägen. Får en beskrivning, åker igen och hittar inte skolan. 10 minuter kvar och jag har panik, för sent vill man ju inte komma. Vi möter en bil och jag vinkar och stannar bilen, tjejen i bilen åkte till skolan och vi fick åka efter. Tillslut hamnade vi rätt och klockan var exakt 8.30. Väl där så fick vi en guidtur på skolan och sen individuell intervju på 20 min.
 
Det känns bra faktiskt. Att ens komma vidare till top 50 som blev kallade på intervju, bara det är en stor vinst för mig. Jag känner mig redo för en utbildning och jag har lagt ner min själ i det där personliga brevet och arbetsproverna, men samtidigt blir jag inte besviken och ledsen om jag inte kommer in. Jag har utvecklats något enormt på skolan jag går nu, och skulle jag inte komma in så har jag absolut gjort mitt bästa på intervjun och mina arbetsprover. Jag gjorde mitt bästa och är nöjd med min insats. Man måste ju våga lite och om jag inte kommer in så kommer jag inte deppa utan mer peppa för att söka nästa år och desutom så åker jag till Island och hänger lite där som tröst om jag inte kommer in. Jag är bäst.
 
3st arbetsprover på "Glitter och Glamour"

Jag tänkte att det första man tänker på när man hör "Glitter och Glamour" är sminkade tjejer med massa glitter, diamater, stora klänningar och dricker champagn. Men glitter och glamour man vara så mycket mer, det kan vara känsla, så jag har försökt fånga känslan-glitter och glamour. Att hen på bilden lever i glitter och glamour just för att hen är sig själv och klär sig hur hen vill osv. Är faktiskt jättenöjd med bilderna, en av dom roligaste fotograferingarna jag haft och jag har så bra vänner som vill ställa upp som modeller och lika peppade på uppgiften som jag.
 
 Nu är det bara vänta tills dagarna efter den 20:e maj om jag kommer in eller om jag åker till Island istället.